Groeien en doorontwikkelen in 2020

Geplaatst op: 19-12-2019 door Nils Labordus
Nils Labordus  Nils Labordus

Het zijn roerige tijden in de markt. Lees de terugblik van Nils Labordus op 2019 en zijn visie op 2020. 

Het zijn roerige tijden in de markt, daar waar we gewend waren aan constante vernieuwing en blijven leren om bij te blijven zien we nu een exceptionele toename van nieuwe technologie. Dit betekent dan ook nog meer dan tevoren: keuzes maken.

De traditionele manier van werken verandert in een hoog tempo, met de komst van de Millennials (ja, ze bestaan echt) komt er nu echt een nieuwe generatie op de werkvloer die andere verwachtingen heeft. Een trend die we een aantal jaren geleden al in de Randstad zagen, zien we nu ook in het Noorden, de manier van werken wordt steeds flexibeler. Ervaren mensen gaan freelancen en de nieuwe generatie wil vooral leuke en spannende dingen doen. Dus heb je als werkgever weer de uitdaging om met dit fenomeen om te gaan en voor de verschillende behoeftes en verwachtingen met oplossingen te komen. 

Wat gelukkig blijft, is dat kwaliteit en inzet worden beloond, misschien wel meer dan ooit tevoren, iets wat we terugzien in het klanttevredenheidsonderzoek van afgelopen jaar. We scoren hoog op zaken als: kennis, flexibiliteit en oplossingsgerichtheid. 

Afgelopen jaar stond natuurlijk ook in het teken van de verhuizing. Na bijna 12,5 jaar op onze oude locatie waar we ooit begonnen waren in het goedkoopste kamertje met één raam, naar een mooi volwaardig pand met 5 verdiepingen in Drachten. De vele positieve reacties bevestigen wat wij natuurlijk al lang wisten; ‘jullie zijn goed bezig!’ Een omgeving die past bij de manier waarop we met de klanten de komende jaren in willen gaan. Nog steeds vanuit het model waarbij we projectmatig klanten ondersteunen bij ICT vraagstukken rondom de digitale werkplek, maar meer en meer ook door het leveren van specialistische diensten. 

Want ook vanuit de klant zien we een veranderende behoefte; meer klanten willen zich gaan opstellen als regie-organisatie. Willen niet meer alles zelf doen, maar diverse diensten inkopen die ze onder eigen regie samen laten komen. Voor ons een zeer welkome ontwikkeling omdat we dan vanuit onze dienstverlening nog meer op kwaliteit, innovatie, ondernemerschap en verantwoordelijkheid kunnen sturen.

Dit heeft er inmiddels toe geleid dat we naast onze bestaande ISO 9001 ook ISO 27001 gecertificeerd zijn. 

Terugkijkend was 2019 weer een mooi en vooral bewogen jaar, vooruitkijkend naar het nieuwe jaar zullen we vooral weer inzetten op groei en door ontwikkelen van kennis en diensten.

Ik wens iedereen een gezond en voorspoedig 2020!

Nils Labordus