EIC verhuist hoofdkantoor naar Drachten

Geplaatst op: 29-10-2019 door Nils Labordus
Nils Labordus  Nils Labordus

EIC heeft een nieuwe hoofdlocatie: vanaf 1 november verruilen we ons kantoor in Groningen voor een prachtig nieuw pand aan de Lavendelheide 12 in Drachten. Een A-locatie aan de A7 en mooi centraal in Noord-Nederland.

“Niet dat we waren uitgekeken op Groningen maar als je de kans krijgt een prachtig eigen pand op een zichtlocatie aan de A7 te verwerven, dan denk je daar niet al te lang over na”, vertelt directeur Nils Labordus. Want een mooie locatie is het, aan de Lavendelheide 12 in Drachten. Een zelfstandige kantoortoren van vier verdiepingen op het bekende bedrijventerrein aan de A7.

“Als EIC hebben we veel opdrachtgevers in het Noorden, verspreid over de drie provincies. Drachten ligt dan heel centraal. Het is een van de redenen waarom we gekozen hebben voor deze locatie. Ook als we onze klanten in het Westen willen bedienen, zit je hier toch net weer wat dichterbij.”

Hot spot

Een andere reden is dat de nieuwe locatie veel ontwikkelmogelijkheden biedt. “We hebben het pand in eigen bezit en dat biedt ons bijvoorbeeld de mogelijkheid om delen onder te verhuren aan bedrijven waarmee we een verwantschap hebben. De bekende IT-opleiders van StartTel trekken bij ons in en ook onze eigen start-up Morus krijgt een eigen plek. Morus biedt een handige regietool bij werkplekmigraties, daar verwachten we veel van. We worden zo een hot spot op het gebied van specialistische ICT-infrastructuur, consultancy, software en opleidingen.”

Nieuwe inspiratie

Het nieuwe pand biedt straks alle ruimte aan de eigen medewerkers van EIC, maar bijvoorbeeld ook aan alle cursisten van StarTel. “We hebben om ons pand 80 parkeerplaatsen, dus ook dat is geen probleem,” vertelt Nils.

“Het pand is vrij nieuw maar we hebben het toch intern flink aangepast om het naar onze wensen in te richten en te kunnen gebruiken. Onze klanten willen we straks ontvangen in een warme en open sfeer want dat is onze stijl. We organiseren onder de naam ‘EIC Inspiration’ bijvoorbeeld nu al regelmatig meetings voor onze relaties waarin we nieuwe ontwikkelingen op ons vakgebied presenteren en ervaringen uitwisselen. Ook dat kan nu eventueel prima op onze nieuwe locatie. Zo willen we onze opdrachtgevers en onszelf blijven inspireren.”

Iedereen is van harte uitgenodigd voor een rondleiding op onze nieuwe plek!