EIC beheerpartner Provincie Drenthe

Geplaatst op: 29-05-2017 door Nils Labordus
Nils Labordus  Nils Labordus
'Onze klanten willen zich steeds meer focussen op hun eigen kerntaken.'

EIC is de specialist rondom de werkplek en zo ken je ons waarschijnlijk ook. Het geven van advies en het leveren van de daarbij passende mensen is onze core business. Maar we doen meer. Ook op het gebied van beheer kunnen we organisaties helpen. We zijn er dan ook bijzonder trots op dat de Provincie Drenthe onlangs een mooi beheercontract aan ons heeft gegund. We vroegen EIC-directeur Nils Labordus naar de details.

Wat houdt het contract precies in?

“De komende drie jaar gaan we de packaging regelen voor de provincie en zijn we verantwoordelijk voor het beheer in de derde en vierde lijn van een aantal specifieke componenten. Daarnaast zullen we ook adviseren en de nodige menskracht leveren.”

Waren jullie de enige kandidaat?

 “Nee, zeker niet. Het contract is Europees aanbesteed dus er waren meer partijen in de race. Natuurlijk heel gaaf om er dan als beste uit te komen!”

EIC is toch vooral een club die projecten uitvoert rondom de werkplek. Waarom hebben jullie dan toch meegedaan aan die aanbesteding?

 “We merken dat onze klanten na afloop van een project graag mensen en kennis in huis houden. Sterker nog, het liefst willen ze een aantal beheertaken bij ons onderbrengen en ook een deel van de verantwoordelijkheid bij ons beleggen. Onze klanten willen zich steeds meer focussen op hun eigen kerntaken. De andere noodzakelijke activiteiten besteden ze liever uit, maar ze houden natuurlijk wel de regie in handen. Wij vullen die behoefte perfect in door onze kennis van zaken en klantgerichtheid. Het daagt ons uit om nog beter te worden en te zoeken naar de optimale inzet van middelen. We leren daar ook van voor projecten, zo is de cirkel weer rond.”

Zo’n aanbesteding vergt nogal wat van een organisatie. Al dat papierwerk is niet niks. Hoe hebben jullie dat traject aangepakt?

“Inderdaad, het is een heel gedoe. We hebben daarom de samenwerking gezocht met Robine van den Bor. Zij heeft veel ervaring met dergelijke trajecten. We kennen haar uit ons netwerk en weten dat ze succesvol is in wat ze doet. Het bleek al snel een prima keuze te zijn. Ze heeft nauw samengewerkt met ons eigen team dat betrokken was bij het proces.”

Je doet mee met een aanbesteding maar dan heb je nog niet gewonnen. Je gaf al aan dat er meerdere kapers op de kust waren. Waarom heeft EIC gewonnen?

“Het vertrouwen van de provincie in EIC gaf de doorslag. De aanbesteding bestond uit een aantal fasen. In fase een ging het vooral om kwaliteit en prijs en vooral op kwaliteit hebben we goed gescoord, gezien de punten die we daarvoor kregen. Fase twee bestond uit een interview waarbij we met het volledige team aanwezig waren. De provincie was onder de indruk van onze teamprestatie en klantgerichtheid. Dat gaf hun uiteindelijk het vereiste vertrouwen.”

En nu moet je volop aan de bak natuurlijk om het allemaal waar te maken. Hoe pak je zoiets aan?

 “Onze helpdesk zal beschikbaar zijn tussen 7.30 en 18.00 uur. Voor problemen buiten kantoortijden hebben we een consignatiedienst ingeregeld. Aansturing vindt plaats door een service manager die zich specifiek bezighoudt met de provincie. Uiteraard hebben we ook de nodige tools ingericht om monitoring en registratie te regelen.”

Wat gaat dit contract jullie brengen? Even los van de financiële kant?

“We gaan in de eerste plaats voor een tevreden klant. Natuurlijk hopen we dat er daardoor na de Provincie Drenthe nog vele zullen volgen. Kijk, het is een kip-en-ei-verhaal. Je moet eerst investeren voordat je dit soort diensten kunt aanbieden. Fantastisch om te zien dat de markt dit nu ook onderkent en dat we op deze manier aan de slag kunnen. Een prima aanvulling op onze andere aanpak waarin we veelal projectmatig en op basis van detacheringscontracten werken. Het maakt EIC een nog meer een betrouwbare partner die ook meer de samenwerking kan zoeken op langere termijn en toegevoegde waarde kan leveren.”

Dat is best ambitieus. Maar laten we eens kijken op de kortere termijn. Wat hoop je dat de Provincie Drenthe over een jaar zegt over EIC?

 “Dat ze heel tevreden zijn over de keuze die ze hebben gemaakt omdat EIC de verwachtingen meer dan waargemaakt heeft.”