EIC Inspiration

Geplaatst op: 22-09-2012 door Nils Labordus
Nils Labordus  Nils Labordus

Succesvolle EIC Inspiration
Afgelopen woensdag 19 september vond EIC Inspiration plaats; het event dat we 3 keer per jaar in Stadsparkpaviljoen Ni Hao Groningen organiseren. Een succesvolle combinatie van high-key informatie en low-key kennisuitwisseling waarbij uiteraard ook de inwendige mens niet wordt vergeten.

We waren blij met de grote opkomst en mochten vertegenwoordigers ontvangen van hogescholen,   universiteiten, ziekenhuizen, waterschappen, gemeentes, de provincie en andere overheden en instanties uit Noord-Nederland.

Microsoft App-V 5 en AppSense StrataApps

In de IT-wereld is veel te doen over virtualisatie van applicaties. Vandaar dat we dit keer als onderwerpen hebben gekozen voor Microsoft App-V 5 en AppSense StrataApps.

Na een welkomstwoord van projectleider en architect Peter Klix (EIC), startte Microsoft MPV en architect Ment van der Plas (Login Consultants) met een presentatie over de ins- en outs van de nieuwste versie van APP_V (5 beta). Ment voerde de aanwezigen langs de belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de  voorgaande versie: een ander bestandsformaat, afwezigheid van de Q-drive, converteermogelijkheden van vorige versies en standaardisatie van het streaming protocol. Tijdens de demonstratie mochten de aanwezig de uitgebreide mogelijkheden van App-V5 ook daadwerkelijk aanschouwen.

User Managed Applications of User Installed Applications komen we regelmatig tegen in de vakbladen in relatie tot beheerde-desktopconcepten. Reden temeer om Bas Bremmer (AppSense) te vragen het product StrataApps aan ons te tonen. StrataApps stelt bijvoorbeeld gebruikers zonder beheerrechten in staat software installeren. Dit kan op zowel een VDI-, SBC- of “gewone” werkplek. Doordat deze applicaties in een sand box draaien, hebben ze een zeer beperkte invloed op het platform waarop ze geïnstalleerd worden. De aanwezigen beoordeelden AppSense StrataApps als een welkome aanvulling.

De avond werd in een informele sfeer afgesloten met een lopend buffet. Zowel klanten, leveranciers en medewerkers EIC mogen terugkijken op een zeer geslaagde EIC inspiration! We hebben het als bijzonder waardevol ervaren om onze klanten op deze wijze op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen.

Heeft u het event gemist? De volgende EIC Inspiration is alweer in voorbereiding!

U bent van harte welkom op woensdag 30 januari 2013 vanaf 16.00 uur! U kunt zich alvast aanmelden via inspiration@eic.nl.

Nieuwsblog Updates

Bekijk ons nieuws en andere updates.

Twitter Laatste ontwikkelingen

Bekijk onze tweets voor de laatste ontwikkelingen.