Een viertal projecten uit 2017

Geplaatst op: 21-12-2017 door Nils Labordus
Nils Labordus  Nils Labordus
'De mensen van EIC spelen vaak een cruciale rol'

De mensen van EIC tref je aan in vele bedrijfstakken en in diverse rollen. De belangrijkste overeenkomst: ze spelen vrijwel altijd een cruciale rol in de bedrijfsvoering van de klant en helpen de klant daarmee echt een stap verder. Een korte inkijk in een viertal succesvolle projecten waar we het afgelopen jaar een rol hebben gespeeld.

UMCG: implementatie nieuw EPD

Het UMCG stond dit jaar voor een van de grootste uitdagingen uit haar geschiedenis: de implementatie van een volledig nieuw zorgsysteem, het zogeheten Elektronische Patiënten Dossier (EPD). De implementatie van zo’n omvangrijk systeem is voor elke organisatie spannend, maar bij een ziekenhuis zijn mensenlevens in het geding en dat maakt het nog extra uitdagend.

Vanuit EIC heeft een team gedurende langere periode meegewerkt aan de voorbereidende acties zoals het klaarmaken van de werkplekken voor het nieuwe EPD. Daarnaast was het team effectief verantwoordelijk voor het applicatiebeheer en heeft vele complexe, multidisciplinaire en multi-vendor problemen opgelost

In het eerste weekend was het eindelijk zover. Na uitgebreide tests ging het systeem live. Niets werd aan het toeval overgelaten, ook een aantal EIC’ers hebben het hele weekend doorgebracht in het ziekenhuis om te ondersteunen bij eventuele calamiteiten en het verlenen van nazorg.

Scheper Ziekenhuis: migratie nieuwe werkplek

Het Scheper Ziekenhuis maakt deel uit van de Treant Zorggroep en moest migreren naar een nieuwe, geconsolideerde werkplek. Ook hier weer een hele uitdaging: de dagelijkse zorg aan patiënten moest hier natuurlijk geen hinder van ondervinden.

Ook EIC heeft hier de nodige mensen geleverd om het Scheper ziekenhuis klaar te maken voor de nieuwe werkplek.

Een mooie samenwerking met gebruikers en andere marktpartijen heeft ertoe geleid dat we vorige week het bericht ontvingen dat de migratie is afgerond, waarbij ook EIC nadrukkelijk genoemd werd als belangrijke partner in het proces.

Waterschap Hunze & Aa’s: vervanging infrastructuur

Het waterschap Hunze & Aa’s gaat haar volledige infrastructuur vervangen. Een van onze projectleiders heeft hier een projectplan voor geschreven.

Om het even technisch te maken: op de bestaande hypervisor-laag wordt een nieuwe session broker en een deployment tool geplaatst. Ook  worden de App V’s vervangen en geüpgrade van versie 4.5 naar 5.

Inmiddels is de bouw van de nieuwe omgeving gestart in samenwerking tussen EIC en het waterschap. In januari start een traject om alle applicaties geschikt te maken middels packaging.

Alliade zorggroep: nieuwe werkplek

Zorggroep Alliade is een concern bestaande uit negen zelfstandige dochterstichtingen en BV’s. Het programma Route Online heeft tot doel om voor alle eindgebruikers een nieuwe werkplek te realiseren.

EIC is verantwoordelijk voor de projectleiding van de technische component van het programma. Daarnaast ontwikkelen we ook een van de werkplekvarianten gebaseerd op Windows 10.