It's official...

Geplaatst op: 4-02-2016 door Harald van Leeuwen

Het weblog is inmiddels een vaste waarde geworden in de wereld. Ondanks al het interactieve geweld van de sociale media is er ook nog steeds behoefte aan een platform om ideeën, inzichten en kennis te delen op een wat meer ingetogen wijze. Als EIC konden wij niet langer achterblijven en we zijn er trots op dat we je vandaag ons nieuwe weblog mogen presenteren.

2003

We schrijven december 2003. Voor de eerste maal in mijn leven schreef ik een artikeltje voor mijn weblog. Even daarvoor had ik op aanraden van een vriendin (“Dat is echt wat voor jou…”) al een account aangemaakt op weblog.nl. Zo beschikte ik ineens over een podium om mijn zielenroerselen en overpeinzingen met de wereld te delen. Best spannend en zodra de eerste reacties binnenkwamen wist ik al gelijk: dit is verslavend!

Een eeuwigheid geleden

2003 voelt als een eeuwigheid geleden. FaceBook bestond nog niet en ook van Twitter had nog nooit iemand gehoord. Zelfs het alweer opgedoekte Hyves was nog niet gelanceerd. Je telefoon gebruikte je voornamelijk om te bellen en op een moderne PC draaide Windows XP. Het weblog (of kortweg blog) gaat dus alweer een tijdje mee. 

Nog immer populair

De wereld van 2003 laat zich in veel opzichten moeilijk vergelijken met die van 2016. Mede (of vooral) onder invloed van de techniek is er veel veranderd. De behoefte om informatie met elkaar te delen is gebleven en het blog heeft inmiddels bewezen een blijvertje te zijn. Kijk maar eens naar populaire sites als Frankwatching en Dutch Cowboys. Natuurlijk wordt het moderne blog wel verrijkt met alle mogelijkheden die de hedendaagse internettechnologie ons biedt.

Duik in het diepe

Ook binnen EIC hebben we het vaak gehad over een eigen blog. In de dagelijkse praktijk doen we natuurlijk de nodige inzichten op en die zijn – al zeggen we het zelf – vaak waardevol. Die inzichten zouden we toch eigenlijk eens met de buitenwereld moeten delen, zo verzuchtte menig collega. Het bleef vooral bij “hebben over” en we voegden de daad maar niet bij het woord. Totdat we eind vorig jaar onder aanvoering van Nils (voor de niet-intimi: de directeur van onze firma) het besluit hebben genomen om gewoon te starten en in het diepe te duiken. 

Een eer en genoegen

Het is mij dan ook een eer en genoegen om met dit schrijven het EIC-blog te openen. Een plek waar de EIC-ers met enige regelmaat van zich zullen laten horen. Best spannend natuurlijk, we zijn zelf ook gewoon erg benieuwd hoe het blog zich gaat ontwikkelen en welke onderwerpen we met elkaar voor het voetlicht zullen brengen. Uiteraard zal het een relatie hebben met onze missie: jouw digitale werkplek centraal! Het blogteam is een afspiegeling van onze mooie club. Je kunt dus ook diverse invalshoeken verwachten van technisch tot organisatorisch.

Graag je inbreng

Wat we ook gaan schrijven, onze missie is natuurlijk dat de artikelen voor jou interessant zijn. We hopen dan ook dat je ons laat weten wat je van de artikelen vindt. Voel je vrij om te reageren of onderwerpen aan te dragen. 

Behouden vaart

Tenslotte wens ik het EIC-blog een behouden vaart en het blogteam bestaande uit Bas van Dijk, Marcel Goris, Eddy De Silva De Freitas, Steven Michel, Adriaan Stelma en ondergetekende veel inspiratie en een vlotte pen.

Nieuwsbrief Aanmelden

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste trends en events.