woensdag 31 mei 2017

EIC Inspiration 31 mei 2017

Graag nodigen we je uit voor onze kennissessie EIC Inspiration op woensdag 31 mei in het stadsparkpaviljoen Ni Hao in Groningen. We informeren je over de nieuwste ontwikkelingen en natuurlijk zijn we ook heel benieuwd naar jouw ideeën. Kortom: Informatie en inspiratie!

Programma

- 16:30 Inloop

- 17:00 Welkomstwoord - Nils Labordus (EIC)

- 17:15 Sessie 1 – Virtual Reality, een wereld vol mogelijkheden, Daniël Brinckmann (Partner / Inspirator bij Coolminds & Oprichter Vrendle)

Coolminds is voorloper als het gaat om Virtual Reality en werkt al ruim drie jaar aan diverse toepassingen waarin de impact van Virtual Reality zichtbaar wordt. Daniel zal ons tijdens de eerste sessie van deze EIC Inspiration hier meer over gaan vertellen. Middels een demo kun je deze bijzondere virtuele wereld deze avond ook zélf ervaren. Naast zijn werkzaamheden bij Coolminds is Daniel ook de bedenker en oprichter van Vrendle, een online bibliotheek waarin 360 graden video’s worden ingezet bij behandelingen, trainingen maar ook ter ontspanning. Vrendle is samen met verschillende zorginstellingen ontwikkeld om Virtual Reality in te kunnen zetten in de zorg.

Bekijk hier het LinkedIn profiel van Daniël Brinckmann

- 18:00 Pauze

- 18:15 Sessie 2 – Virtual Reality Dolphin Therapy, Benno Brada & Marijke Sjollema (The Dolphin Swim Club)

The Dolphin Swim Club maakt Virtual Reality Dolphin Therapy. De kleine social startup uit Leeuwarden zet zich daarbij in voor een harmonieus samenleven van mens en natuur, waarbij de ontmoeting met wilde dolfijnen een poort lijkt te zijn, die je in contact brengt met alle levende wezens om je heen, inclusief jezelf. Founder Marijke Sjollema: ‘Wij geloven dat de wereld hier een beetje mooier van wordt.’ Ook de wetenschap heeft het project omarmt en doet inmiddels onderzoek naar de werking van de VR-ervaring van the Dolphin Swim Club: het UMCG (behandeling van depressies), Stanford University (relaxatie voor aanvang van narcose) en Weill Cornell - NY (bij pijnbestrijding na huidtransplantatie). Al meer dan 4 miljoen mensen hebben de korte preview bekeken, terwijl de lange therapie versie in vele ziekenhuizen en instellingen wereldwijd patiënten een lichtpunt brengt in hun donkerste uren.

Bekijk hier het LinkedIn profiel van The Dolphin Swim Club

Buffet

Ook aan de inwendige mens is gedacht. Na afloop van de sessies nodigen we je van harte uit aan te schuiven bij een informeel buffet.

Deelnemen?

We vinden het natuurlijk leuk als je deze EIC Inspiration wilt bijwonen! Hebben we je interesse gewekt? Stuur dan een e-mail naar inspiration@eic.nl. Kijk voor een impressie van de voorgaande edities op onze Inspiration-pagina.

Locatie

Stadsparkpaviljoen Ni Hao in Groningen
Paviljoenlaan 3
9727 KE Groningen